Naturgødning – genvejen til den bedste og mest naturlige gødning!

Naturgødning – find det bedste naturgødning her!

Naturgødning er gødning, som består udelukkende af stoffer, der er dannet ved levende organismers stofskifte. Naturgødning bogstaveligt talt, siger intet om hvad der er i gødningen, men derimod hvad der ikke er i den, nemlig kemiske stoffer, der er skabt i laboratorier eller industrivirksomheder.

Naturgødning har en utrolig kraftig og gunstig virkning på den jord, der benytter sig af det. Virkningen var så påfaldende og utrolig, at Justus von Liebig, i midten af det 19. århunderede, besluttede sig for, at finde ud af den præcise årsag til hvad dette var. I begyndelsen af 1840 var han nået så langt, at han kunne formulere og fastslå minimumsloven for planternes næringsbehov. Resultaterne, førte på kort tid, frem til den forståelse og viden vi har idag om naturgødning og næringsstoffer. Ydermere førte den viden frem til fremstilling af kunstgødning, som har fået stor indsats, at visse typer af naturgødning f.eks gylle betragtes som et affaldsprodukt i stedet for en nyttig ressource.

Naturgødning eller kunstgødning – hvad er forskellen?

Forskellen på naturgødning og kunstgødning er altså ikke indholdet af næringsstoffer, for de findes begge steder. Naturgødning er der store svigninger i mængden af næringstoffer alt efter, hvilken type gødning der er tale om, hvordan man har opbevaret den, og hvordan man har man fordeler den på sit jordstykket.

Med hensyn til kunstgødning, så handler det om, at næringstofferne i kunstgødning er meget præcise og altid vil være (NPK 14-4-17 indeholder f.eks. henholdsvis 14% kvælstof (N), 4% fosfor (P) og 17% kalium (K)) – hvilket gør din dosering meget nem og enkel. Forskellen i det, skyldes at, naturgødning udover næringstoffer, indeholder store mængder af organisk stof. Stoffet bliver ikke nedbrudt helt, og virker derfor som “føde” for jordbundsorganismerne. Så det man reelt gør med, at gøde med naturgødning, er at, man tilfører planterne næringsstof samtidigt med, at jordbundsorganismerne får føde. Det vil tilsidst bidrage, fastholde og udbygge biodiversiteten i jorden, som gavner platernes sundhed og trivsel, som ikke vil kunne opnås med kunstgødning.

Forbrug af kunstgødning eller naturgødning?

Det kan være svært, at forholde sig til kunstgødning vs. naturgødning. I nedestående afsnit, vil vi opstille nogle af de forhold som er værd at bide mærke i.

naturgødningnaturgødning

Det biologiske afsnit: Mineraler, Energi, Energiforbrug, Kulstofforbindelser:

Naturgødning står svagt, når det handler om mineralindholdet, og det er oftest kun det, som bliver diskuteret. Forhandlerne og producenterne er godt klar over, at kunstgødning indeholder de nødvendige mineraler. Med det grundlag, beslutter de sig for, at bruge kunstgødning istedet for naturgødning.

Kunstgødning indeholder ikke organiske kulstofforbindelser som naturgødning gør. Organiske kulstofforbindelser, som du finder i naturgødning skyldes, at der er rester af de stoffer, som blev skabt i planter og dyr, i forbindelse med naturgødning.

Energiindholdet derimod, har en enorm betydning. De levende organismer skal leve af energi og den energi findes overhovedet ikke i kunstgødning. Salte indeholder nemlig ingen forbindelser der kan omsættes eller afgive livsnødvendige energier. Og med hensyn til energiforbruget i forbindelse med omsætningen af kunstgødning, så bruges der gigantiske mængder af energi på produktion, der overhovedet ikke er moralsk korrekt.

Vi kan tilsidst se på det biologiske, og de ting som biologisk set, kan komme i ubalance når der gødes. Jordvæsken, bliver ramt af opløstlige salte, ved brug af kunstgødning. Det vil resultere i, at salten dræner vand ud af jordens levende organismer, altså dyr og planter.Biologiske balancer:

Samfundsmæssigt og landbrugsmæssigt, står vi overfor uopnåelige mål. Produktiviteten, tempoet og afkastet er idag gået hen og blevet vores rettesnor for vores handlinger. Den teknologiske udvikling, kombineret med uhensigtmæssige krav. Det har gjort, at vi har mistet tråden og gået til alternative metoder, der med tiden vil skabe massive problemer. Argumentationsgrundlaget for naturgødning er således, at skåne alle naturens led, bringe energiniveauet ned, og til sidst udnyttet brugen af omdannet affaldsstoffer.

Sammenligning mellem kunstgødning og naturgødning.

Kunstgødning Naturgødning
Mineralindhold højt lavt
Energiindhold lavt højt
Kulstofforbindelser ingen masser
Energiforbrug ved fremstilling højt ringe
Tungmetalindhold forskelligt ubetydeligt
Forstyrrelse af biologiske forhold stor kortvarig

Forskellige naturgødninger:

  • Møg
  • Ajle
  • Gylle
  • Tang
  • Kompost
  • Guano

Naturgødning fra Champost, er et fremragende naturgødnings produkt og vil med garanti indfri dine ønsker.

Champost leverer naturgødning i verdensklasse. Det er et organisk produkt, der er 100%  biologisk, det er uden tilsætningsstoffer og sphag­num. Det er fremstillet af husdyrgødning og plantefibre (faststofgylle og halm) med naturligt forekommende næringsstoffer.

Det er lugtfri pga. af en ny kompos­teringsproces. Det vil sige, at under processen, fjernes der ukrudtsfrø og eventuelle sygdomskim. Under fremstillingen sker der det, at gødnings pH ligger på 6-7, hvor planternes optagelse og udnyttelse af næringsstofferne er allerstørst størst. Gødningen er pasteuriseret og desuden langtidsholdbar.

Anvendelse: Man kan bruge Champost naturgødning til gødning af alle havens planter. Start med, at tilføre gødningen 1-3 gange om året,  forår, sommer eller efterår. Næringsstofferne vil blive frigivet langsomt i takt med planternes behov og derfor bedst ved nedbør/vanding og varme.

  • Hvis du anvender gødning til dine bede, så skal gødningen lægges i lag af 1-2 cm. direkte på jorden. Vær dog på opmærksom på hvor meget din jord trænger til gødning, det kan variere meget.
  • Hvis du anvender gødning i dit drivhus, krukker eller højbede. Der skal du være opmærksom på, at naturgødningen skal blandes med jord eller sphagnum i forholdet ca. 1 del til 6. Bagefter kan blandingen fordeles , og der kan sås eller udplantes.
  • Hvis du anvender gødning til træer, buske eller hække, så lægges gødningen i et 1-3 cm lag. oven på jorden ved rodsystemet.

Køb naturgødning fra Champost  >>>HER<<<

2 thoughts on “Naturgødning – genvejen til den bedste og mest naturlige gødning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.