Gule forårsblomster – der giver haven en smuk udstråling.

Gule forårsblomster får din have til at emme af friskhed og frihed. Den gule farve er ikke til at komme udenom. Den gule farve har taget sit indtog, både indenfor mode og bolig indretning og den gule forårsblomst er også godt i gang med sit indtog i haven og vi elsker det! Gule forårsblomster giver haven en helt ny dimension i form at friskhed, åbenhed og gyldne nuancer. De gule blomster fås i et hav af nuancer, alt lige fra den skrig gule, til den blege. Disse nuancer kan i solens stråler, få haven til at ligne og glimte som det pureste guld.

Gul forårshave

Et love/hate relationsship, er der mange som kan genkende når vi snakker om farven gul. Der er mange associationer med farven gul, såsom tilbud, billig, m.m, men farven gul kan så meget andet. Den kan med de rigtige kombinationer få haven til at virke mere frisk og frodig samt mere harmonisk og indbydende. Kender vi ikke alle følelsen vi får i kroppen når vi ser de gule marker om sommeren? den der varme følelse i maven, nu er det endelig sommer!

Hvorfor ikke få denne følelse i maven når man er sin egen have? Det vil vi gerne hjælpe dig med med denne artikel. Her vil vi komme ind på 4 bud til den gule forårsblomst, tips og tricks til pasning og såning, samt tips til at skabe en harmonisk sammenhængende have med gule forårsblomster.

Solsikke:

Den almindelige solsikke er med garanti noget af det første man tænker på når man tænker gule blomster og vi elsker solsikken – Solsikken er for mange mennesker associeret med frihed, derfor er den for os et sikkert hit, i en have med gule forårsblomster. 

Solsikken kan blive mellem 3-5 meter høj og er nem at passe. De skal plantes hvor de kan få fuld sol, for så vil man være sikret smukke solsikker år for år. Solsikken kan plantes og bruges forskelligt i haven. De kan plantes op ad husmuren, eller hegnet, de kan plantes i krukker og bruges som hegn. Det vigtigste er at det er solrige vækstpladser, så solsikken kan få lov at vende sig mod solen og suge energi og næring til sig.

gule forårsblomster

Gul krokus:

Den gule krokus på en smuk grøn græsplæne, hvad er smukkere? Den gule krokus er vores andet bud på en sikker vinder, når vi taler om gule forårsblomster. De gule krokus i en smuk mørkegrøn græsplæne leder vores tanker hen til de smukke gule marker vi omtalte tidligere i artiklen og er derfor ideel til at skabe følelsen af sommer i maven.

Krokus er nemme at passe og de kan i og for sig passe sig selv. De spreder sig selv nemt og man kan derfor forvente flere og smukkere planter år for år. Krokus kan sættes om foråret og om efteråret. De skal sættes om efteråret hvis man ønsker forårskrokus og omvendt hvis man ønsker efterårskrokus. De skal gerne sættes i halvskygge da for meget sollys kan mindske blomstringen.

Gule forårsblomster

Solhat:

Den gule solhat som den så fint hedder, leder vores tanker grundet dens fine krans, hen på en smuk solhat. Solhatten kan virkelig få en have til at lyse op! Udover at den er utrolig smuk og enkel og giver haven farve og lys, så er den også en vidunderlig buket blomst.

En skøn sidegevinst man får ved at have den gule solhat i sin have, er at den er meget eftertragtet af sommerfugle. Hvad er smukkere end en gylden have med masser af sommerfugle?

Den gule solhat passes nemt hvis den står i fugtigt lerjord og i fuld sol og for at sikre sig endnu flere smukke solhatte år efter år, skal man blot fordele planten til flere små, når vi når hen mod efteråret.

Gule forårsblomster

Gul Rose (Graham Thomas)

Blomsterbede med høje gule roser er for os noget der batter i en forårshave, hvor temaet er gult. Den første rose vi kom i tanke om, er den smukke engelske Graham Thomas. Denne rose der med dens smukke gule blomster og middelkraftige duft, omfavner haven som et sandt paradis af lykke.

Graham Thomas blomstre længe, man har derfor glæde af denne smukke blomst fra start juni til langt hen ad efteråret. Derudover at den fantastisk til buketter og kan sammen med solhat skabe de smukkeste buketter, så man kan få den gule forårshave med sig helt ind stuen.

Denne smukke gule rose er et must indenfor blomster til den gule forårshave. Den kan plantes på mange forskellige måder og giver derfor rig mulighed for at skabe forskellige indtryk i haven. Man skal blot huske at jorden skal have god næring og så skal den stå i fuld sol. Den kan plantes i krukker, den kan plantes op ad husmuren og den kan plantes i bede. Lige netop i store bede og krukker, ville det være ideelt at plante den sammen med violette nuancer. Violet forstærker og fremhæver de smukke gule nuancer og et godt eksempel til dette ville være lavendel. Lavendler er fine og enkelte i deres udtryk og så dufter de intet mindre end fantastisk. En symbiose mellem duften fra Graham Thomas og lavendel er intet mindre end et mirakel.

Se evt. denne artikel omkring flotte krukker til haven.

Gule forårsblomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.