Sommerblomster i krukker

Den danske sommer venter forud og vi venter spændt på at komme ud i haven igen. I denne artikel vil vi komme bl.a komme ind på de bedste sommerblomster i krukker, hvilken blomster som bedst egner sig til krukker henover sommeren og hvordan du bedst kan passe og pleje dine sommerblomster i krukker.

sommerblomster i krukker

4 hurtige tips som er værd at følge når det gælder sommerblomster i krukker.

Der er et par ting som du skal være opmærksom på når du skal vælge krukker til haven og dine blomster.

 1. Den skal være frostsikret: Mange planter som skal stå i krukker hele året rundt skal være frostsikret, så sørg for at den krukke du køber er frostsikret fra levenrandøren.
 2. Æstetik er vigtig: En smuk krukke kan skabe et bedre helhedsbillede på din have og derfor er det vigtigt at dine krukker har et smukt udtryk som passer til den have du er ved at skabe, så gør dig selv den tjeneste at bruge et par ekstra par minutter på at købe de helt rigtige krukker.
 3. Den rigtige størrelse: Man vælger krukker som lige nøjagtigt ikke passer til det formel de gerne vil have krukken til og dermed kan der komme komplikationer på længere sigt, vær derfor omhyggelig med at vælge den rigtig størrelse krukke som passer til dit formel.
 4. Typer af krukker: Lerkrukker, zink-baljer, plastikpotter, eller alm. plantepopper.

Liste over gode sommerblomster i krukker:

 • Margueritter
 • Blåbærbuske
 • Sukkulenter og Husløg
 • Fuchsia
 • Næbyucca
 • Japansk Azalea (Rodondendron)
 • Lavendel
 • Buksbom
 • Citronverbena
 • Lantana / Ildkrone

En hurtig guide til hvordan du bedst planter og passer dine sommerblomster i krukker :

Den rigtige sommerblomst: Når du skal vælge den rigtige sommerblomst til dine krukker er det vigtigt at de kan tåle lave temperaturer. Disse blomster er meget velegnet til sommerblomster i krukker: Bellis, stedmoderblomst, gyldenlak.

Den rigtige krukke: Efter du har valgt den sommerblomst du vil plante er det vigtigt at du vælger en god krukke. Gode krukker er: lerkrukker, plastikpotter, zinkbaljer, plantepotter – spørg gerne din lokale planteskole til råds hvis du har svært ved at vælge den rigtige krukke. Når du skal vælge din krukke er det vigtigt at du er opmærksom på at krukken tåler frost.

Udplantning af sommerblomster i krukker: Start med at fyld din krukke på et slags dræn, det kan fx være store sten, hul i bunden, eller andre alternativer, bare du sørger for at jorden kan udvide sig og vandet kan løbe fra. Derefter skal du vælge den rigtige gødning (se også naturgødning artiklen)

Pasning og pleje af dine sommerblomster i krukker: Det er vigtig at du vander din sommerblomster med jævne mellemrum – vær forsigtig i starten gerne de første 2-4 uger med vandingen og derefter optrap. Du skal også være opmærksom på sol og varme samt kulde og frost, altid sørg for at dine planter ikke får for meget sol eller for meget frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.