Vidunderlige træer med lyserøde blomster

træ med lyserøde blomster

Træ med lyserøde blomster

Sommeren er lige rundt om hjørnet og der skal plantes ud. En smuk have giver dig glæde, energi og ikke mindst noget smukt at kigge på hver eneste dag. En velplantet have kan for mange være et uoverskueligt projekt og det kan tage meget lang tid at vælge de rigtige planter. Det tager tid og kræver en masse energi, så derfor er det vigtig at gøre det korrekt til at starte med.

Smukke træer skal der til! Vi har været på udkig efter de allersmukkeste træer som med garanti vil få liv i din have igen. Ydermere vil vi give dig tips og ideér til pasning, platning og beskæring af dine træer.

Træ med lyserøde blomster / Det Japanske kirsebærtræ – med fantastiske smukke rosa blomster der leder dine tanker hen på en skøn forårsdag.

Træ med lyserøde blomster

Det er den japanske nationalblomst, og det er der en meget klar grund til den er. Det Japanske kirsebærtræ har de mest uimodståelige og bedårende rosa farvet blomster. Kirsebærtræerne springer ud i Japan i marts/april; præcist hvornår, afhænger af geografien og ikke mindst vejret.

Det japanske kirsebærtræ podes på grundstammen af fuglekirsebær og det gør at rodnettet bliver stort med brede og dybe rødder. Der skal tages højde for dette ved udplantning, da træet vokser og dertil vil stammens omkreds ofte øges hurtigere end selve kronen. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at tænke på højden – højden vil forblive den samme som den var da træet blev købt, så derfor tænk over, hvor høj en stamme dit træ skal have, allerede når du tager ud og køber det.

  • Udseende

Der findes mange variantioner af det japanske kirsebærtræ, blomsterne kan både findes i hvide, lyserøde, enkle og dobbelte. Samtidigt varierer væksten meget i forhold til art og sort, de findes som kraftige oprette eller hængende eller spinkle former. Fælles for dem, er det smukke flammende rød-orange-gule efterårsløv.

  • Placering

For at optimere blomstringen, er det bedst at placere træet i fuld sol. Jordtypen skal være ler, veldrænet og humusrig. Med hensyn til plantning er det vigtigt, at du ikke planter dit træ hvor der har stået andre stenfrugttræer , da træet vil mistrives pga. jordtætheden som kan forkomme.

Tip: Jorden kan skiftes ud, hvis man ikke har plads andre steder, der skal man bare være opmærksom på, at man skal fjerne ca. 40 cm. jord dyb og gerne med en stor radius omkring dette hul. 

Plantningstidspunktet er bedst i efteråret, men hvis du vælger at plante om foråret, er det vigtigt du vander godt igennem hele sommeren.

  • Beskæring

Du skal begynde din beskæring i midten af juli forsat til midt september, der har træet nemlig overskud og energi til at lukke sårene af for svampesygdomme med det samme.Træ med lyserøde blomster / Rhododendron – den henrivende blomst.

Træ med lyserøde blomster

Rhododendron hører til lyngfamilien og er en meget artsrig slægt med træer og buske, både løvfældende og stedsegrønne. Lige nu, har man ikke kendskab til alle arter der findes, men slægten har både alpine/arktiske, tempererede og tropiske arter.

Selve navnet Rhododendron har græsk oprindelse, det er sat sammen af rhodon, der betyder rose, og dendron, der betyder træ. Rhododendron betyder rosentræ. Rododendron er blandt Nepals nationalsymboler som landets nationalblomst.

  • Udseende

Der findes mange variantioner af Rhododendron, man regner med, at der findes lidt under 1000 forskellige vilde arter af rhododendron på verdensplan. Til dette antal skal der lægges mange tusinde forskellige hybrider, som er  fremavlet i botaniske haver og på planteskoler rundt omkring i verden. Blomsterne findes i utallige farve nuancer og størrelser samtidigt varierer væksten meget i forhold til art og sort.

  • Placering

Rhododendron trives bedst i vandrende skygge, det er en placering, der har sol noget af dagen og skygge noget af dagen. Når du planter din rhododendron, er det vigtigt at de står lidt over niveau, da du kan risikere at rødderne drukner og planten dør ved at stå for lavt. Grundet til dette er også at rhododendron rødder skyder til siden og ikke direkte nedad.

Når du begynder at plante din rhododendron, er det bedst at gøre det om efteråret eller tidlig forår. Sørg for at din plante for rigelig med vand over sommeren og undgå at flytte for meget rundt på planten.

Tip: Rhododendron kan i princippet plantes ud hele året rundt, bare jorden ikke er frossen.

  • Beskæring

Beskære dine rhododendron i april-maj.

træ med lyserøde blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.